2,5 vuotta sitten ostettiin 85m 120cm korkeeta verkkoa, siihen metalliset ..mitkähän ne lienee nimeltään.. no ne jutut jotka tulee maahan mihin sitten taasen tolpat laitetaan:) aitamaalikin ostettiin tuolloin. Tolpat laitettiin silloin samana ostopäivänä maahan. Siihen se sitten ikään kuin jäi "tekeentymään" toviksi.. maalikin ihan kaksi talvea odotteli autokatoksessa. 

Keskiviikkona se viimein koitti. Päivä jolloin lähdettiin ostamaan puutavarat. Samana iltana se viimein alkoi..
aita1450.jpg
kolmannen päivän iltana pääsi raggarilauma testaamaan tarhan juoksumahdollisuudet, tosin aita oli vielä paikkailematta ja toisin paikoin verkko ei tullut alas asti, joten Pirkko aina epähuomiossa paineli aidan ulkopuolelle:) tosin ei se menoa haitannut. 
juoksutesti450.jpg
Taisto ainakin on aivan leuhka uudesta tarhastaan..
tasr450.jpg
Tänään saatiin aukotkin paikattua ja lauma pääsi sinne koko iltapäiväksi hengailemaan samalla kun vielä keskeneräisiä maalauksia ja verkon kiinnityksiä tehtiin. Vieläkin se on kesken, alin lautarivi puuttuu vielä kolmelta sivulta ja verkko ei ole joka paikasta vielä kiinni laudoissa, ai niin ja ovi puuttuu ynnä muuta siistimistä. Mutta ainakin koirat siellä jo silti voivat olla mukana rakentelemassa.
aita2450.jpg
Sijaintipaikka on talon takana, tien vieressä. siitä puolet oli sellaista metsittynyttä nurmikkoa tai no ei ruohoa mutta pajua, puuntaimia, sammalta, kanervaa ja heinää.. sen tosi kätevästi trimmasin  -ruohonleikkurilla:):) ja hienosti meni eikä leikkurikaan hajonnut. Pari pallopajukammotustakin sai taas lähteä.
aita3450.jpg
aita4350.jpg aita5350.jpg
aita6450.jpg
Aidasta piti alunperin tulla koko pituudeltaan se 85m, L-kirjaimen muotoinen. Mutta koska siitä on tarkoitus tehdä mahdollisimman tukeva, päädyttiin tekemään kuitenkin neliskanttinen jotta tarpeen vaatiessa saataisiin käyttämättäjääneen alan tolpat vahvisteeksi eikä tarvitsisi ostaa enää lisää värkkejä. Tähän valmiiseen tarhaan meni muutamaan metriä vaille 60m verkkoa pituuteen, mutta koska tosiaan maassa on korkeuseroja piti aidan alaosaan laittaa jatkoverkkoa että kaiken kaikkiaan verkkoa kului ainakin 80m. että eipä se olisi siihen alkuperäiseen suunnitelmaan riittänytkään. 
Verkon kanssa kävi hyvä tuuri sillä samainen 120cm korkea verkko on näkynyt maksaneen joka paikassa 99€/25m me ostimme verkon Keskisen kyläkaupasta hintaan 26.90€/25m ..pieni hinnan ero. puutavarakin saatiin ilman kuittia ja lauta ei ole mitään ykkösluokkaa. maali myös keskiseltä 11€/3l että ei tälle aidalle niin hirveitä hintoja tullut. Suurkiitos Rainen lisäksi veljelleni Sampolle joka on töiden välissä koittanut apuna olla, sekä vieraileville tähdille Kaitsulle ja Jonnalle. Kieltämättä talkooväki olisi ollut enemmän kuin tarpeen sillä pääosin sitä ollaa Rainen kanssa kahden tehty.

Tästä tulee nyt taas kovin pitkä postaus kun en aikaisemmin viime viikonloppuisia kuvia ole saanut aikaiseksi tänne laittaa.
Viime sunnuntaina Karviapäivien kuuman torin jälkeen oli pakko päästä uimaan. Pirkon mukaan lähti Samperi (April Fool's Zeri Zamperi).

Pirkko innostui ensimmäisen kerran sukeltelemaan oikein kunnolla ja monen monta kertaa.
ui345.jpgsukellus45.jpg
sukellus645.jpg
sukellus545.jpg
sukellus445.jpg
sukellus345.jpg
Pirkon piti sukellella sieltä solmulelua mutta välillä se lähtikin ihan toisaalle, kovasti siltä näytti että se jotain vedestä haistoi mutta ihmeteltiin kun ei se lelu niin kaukana ollut..
sukellus2450.jpg
mutta kappas se haistoikin aiemmin heitetyn pajunoksan:)
aika hieno sukellussaalis:):)
sukellussaalis45.jpg

Samperi ei jostain syystä enää halua sukellella, sitä inhottaa pistää päätä veden alle vaikka mieli tekisi..
ui645.jpg
se onkin kehittänyt ihan oman hienon patentin turhan sukeltelun välttämiseksi:)

1) paikallistetaan lelu
samperin45.jpg

2) etsitään kohde tassuilla
samperin245.jpg

3) aletaan vetää kohdetta tassuilla kohti rantaa
samperin345.jpg
samperin445.jpg

4) kun ollaan päästy tarpeeksi mataliin rantavesiin, voi lelun napata jo suuhunsa pienellä vaivalla
samperin545.jpg

5) hymyillään Jonnalle loistavan suorituksen päättyttyä:)
samperi245.jpg
Samperi kasvattaa muuten häntätupsuaan takaisin jos se jostakusta näytti huvittavalta pulloharjalta:) mutta pujoparta on ainakin katu-uskottava! Samperi on kova jätkä lihaksia se käy treenaamassa tokossa ja hakukentillä. parta kasvaa kotona:)

ui45.jpg
ui245.jpg
sinähän sukellat!
ui445.jpg
ui545.jpg
ui745.jpg
samperia45.jpg