Tiistaina Pirkko herätti aamulla siihen, että oli tooodella kiire ulos. Vatsa oli sillä aivan sekaisin. Ulkoa tultuamme mentiin vielä toviksi takasin nukkumaan toisen kerran herättyäni aamulla Piikko jäi vielä makuuhuoneeseen makoilemaan. Muutaman tovin päästä menin sitä pihalle pyytelemään niin sepä ei päässytkään kunnolla liikkumaan, käveli aivan tönkösti jalat tikkusuorina ja selkä köyryssä.
Vein sen kuitenkin ulos mikäli vatsa olisi vielä sekaisin. Ajattelin ensin että paikat olisivat vain hetkelliseti niin jumissa, mutta ei. Ulkona se ei suostunut liikkumaan minnekään huojui ainoastaan paikallaan. Kannoin reppanan takaisin sisälle ja herättelin Rainenkin katsomaan mikä ihme Piikkoa oikein vaivaa. Kävely ei sujunut kuin huojuvasti köpöttelemällä ja kun se istahti ei enää istumasta ylös päässyt. 
Alkoi jo totisesti tulla itsellekin hätä kun näki miten toinen yrittämällä yrittää nousta istumasta ylos mutta ei pääse. Soitin kiireesti eläinlääkäriin ja lääkärimme meinasi että kuulostaa siltä että ongelma on vatsassa ja suolistossa, että vatsa olisi niin kipeä että liikkuminen on hankalaa. Piti soittaa hetken kuluttua vielä uudelleen että oikeasti voiko vatsa olla niin kipeä että tuntuu kuin takapää olisi lähes halvaantunut? Sovittiin että lähdemme iltapäivästä sinne, sillä kipulääkettäkään ei oikein tablettina voisi antaa mahaa enemmän ärsyttämään. 
Jouduimme odottelemaan pari tuntia ennen kuin voisimme lähteä ja koko sen ajan Piikko makoili samassa paikassa mihin se oli puhelun aikana maahan mennyt, pää tyynyllä:) 


Annoin Piikolle jossain vaiheessa hieman vettä, jano olikin kova. Mutta vesi sai aikaan hurjat kramppaukset vatsassa, vatsa kouristi oikein selvästi aivan kuin voimakkaat supistukset olisi olleet. Siinä makoillessa kouristuksia ei enää veden jälkeen onneksi niin suurina näkynyt, mutta koko ajan niitä oli sillä tasaisin väliajoin päällimmäinen takajalka nousi ilmaan

Juuri ennen lääkäriin lähtöä kokeiltiin käydä nurmikolla pissalla. Se kannatti koska samalla tuli hieman ripulia ulos ja sen jälkeen häntä jopa heilahti muutaman kerran ja askel oli hieman kevyempi. Eläinlääkärin pihaan päästyämme Piikko käveli sisään jo ihan pirteästi häntä heiluen. tosin vieläkin tönkösti ja selkä kaarella. 
Suolistossa ja vatsalaukussa ei onneksi mitään tikkuja, kiviä jne ylimääräistä ollut. Vatsa oli vain tosi ärtynyt. ilmeisesti viikon verran ruuan sekaan antamani naudan maha oli ärsyttänyt pienenäkin määränä vatsaa niin että lopulta tuli tosi kipeeksi. Vaikka aikaisempina päivinä mitään vastaavaa ei ollut näkynyt. Syy ei nyt ihan selvinnyt mutta muutakaan emme keksineet.
Piikko sai kaksi piikkiä ja kahdet lääkkeet mukaan sekä ruuan sekää maitohappobakteeria ja ruuaksi riisiä ja raejuustoa.

Vatsakipu alkoi helpottaa ja Piikkokin piristyä. Seuraavana päivänä oli se jo ihan oma itsensä..paitsi illalla kerkesi Hitsin kupilta syömään jonkun verran nappuloita mitä Hitsi oli jättänyt ennen kuin ehdin hätiin.. eilen aamulla Piikko oksensi kaksi kertaa pienet vaahdot ja kun niitä siivosin oli seassa verta.. Taas soitttoa lääkäriin, raejuusto-riisiä syödään nyt vielä ainakin neljä päivää, nappuloiden vaikutuksesta huomaa että vatsa on ihan oikeasti tosi arka vieläkin. 
Tänään ihan oma pirteä itsensä tosin ruokavalio tökkii:) Pääasia että parempaan päin. Ulkona käydään valvotusti ettei ehdi syödä ruohoa enempää ärsyttämään ja loikoillaan pitkään sängyssä:)